T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Yahşihan Kaymakamlığı öncülüğünde, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Yahşihan Kaymakamlığı Mavi Salon'da İl Halk Sağlığı Laboratuarı Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Pınar ASTAM tarafından verilen 'Hijyen Eğitimleri' devam ediyor.
'YEMEKHANE VE MUTFAKALARDA HİJYEN EĞİTİMİ' KONULU EĞİTİMLERDE AŞAĞIDAKİ KONULARDA BİLGİLER SUNULMUŞTUR;
1.Toplu Besin üretimi olan yerlerde gıda hijyenini etkileyen faktörlerin neler olduğu,
2.Güvenli gıdaların seçimi, gıdaların taşınması, saklanması, hazırlığı aşamalarında gereken ısı koşullarının sağlanması ve ısının izlenebilirliğinin temin edilmesi, mekanın temizliği ve çalışanın bireysel hijyeni ve eğitim eksikliğinin giderilmesine yönelik yapılması gerekenler
3.Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği güvenli gıda temini şartlarının gereklilikleri
4.DSÖ tarafından önerilen gıdaların pişirilme, tüketilme, tekrar ısıtılma koşulları, dondurulmuş gıdaların çözünmesi ve yeniden dordurulması işlemlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği,
5.Mutfak yüzeylerinin temizlik ve dezenfeksiyonun hangi maddelerle ve hangi aralıklarla yapılacağı, Klor , Alkol ve dezenfektan kullanımı sırasında dikkat edilecek kurallar ve uygulanacak konsantrasyonların neler olduğu
6.Gıda hijyeninde kemirgen mücadelesinin önemi ve içme suyu kalitesi
7.Yemekhanelerde El yıkama ve Yemek Hazırlık Lavabolarının ayrı olma zorunluluğu
8.Yemekhane çalışanlarının kullanmalarının zorunlu olduğu Kişisel Koruyucu Ekipmanların neler olduğu (maske eldiven gözlük bone mutfak terliği vs. gibi)
9.Yemekhane ve mutfaklarda GIDA DEPOLAMA alanları ve buzdolaplarınının temizlik, ısı ve nem izlemi, depo alanlarının uygun kullanım koşulları, malzeme depolama kuralları
10.Yemekhane ve mutfaklarda ayrılması gereken alanların neler olduğu (yemek hazırlama alanı, çiğ gıda /pişmiş gıda alanları, temiz alan ve kirli alanlar) neye göre ayrıştırılacağı
11.Salgınlarda gıda analizi öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar
12.Su ve besinlerle bulaşan hastalıkların neler olduğu, korunma yolları
13.EL YIKAMANIN önemi ve EL YIKAMANIN ZORUNLU OLDUĞU durumlar
14.Yemekhane ve mutfaklarda hazırlanması ve çalışan bilgilendirmesi amaçlı asılması gereken talimatlarının neler olduğu
15.Yemekhane çalışanlarının en geç 6 ay-1 yıl içinde yaptırması zorunlu olan 'Peryodik Sağlık Taramaları''nın neler olduğu,
16.Mutfakların havalandırması, fiziki koşulları ve aydınlatılması ile ilgili gereklilikler
17'YEMEKHANE DENETİM FORMU'NDA' değerlendirmeye alınacak maddelerin bildirimi
Konularında Yahşihan Kaymakamlığı öncülüğünde İl Halk Sağlığı Laboratuarı Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzm. Dr. Pınar ASTAM tarafından bu güne kadar toplamda 400 kursiyere 'Hijyen Eğitimi' verildi.